15-daagse rondreis Zuid-Afrika met Nederlandstalige begeleiding

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Ontdek de hoogtepunten van Zuid-Afrika op deze Nederlandstalige groepsreis! Van de grote steden tot de kleinste dorpjes, van de tuinroute naar de wijngaarden, je ziet het allemaal. Je verblijft afwisselend in hotels en lodges. Geniet de ene dag van een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn, en spot enkele dagen "the Big Five" in een van de schitterende Nationale Parken. Op deze reis beleef je Zuid-Afrika intens, en geniet je van de heerlijke gastronomie. 

Deze reis vindt plaats van 8 maart tot en met 22 maart 2019. 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Kaapstad

Je neemt in Brussel om 06h15  het vliegtuig naar Amsterdam. Van daaruit vlieg je rechtstreeks naar Kaapstad, waar je toekomt om 22h35. Na de grenscontrole en het ophalen van je bagage, Check je in in hotel Premier Cape Manor Kaapstad. 

Dag 2

Highlights Kaap de Goede Hoop

Vandaag bezoek je de Highlights rond Kaap de Goede hoop. Je gaat via Hout Bay naar Chapman's Peak en bezoekt het Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop met vrije lunch. Nadien spotten we de Jackasspinguins op Boulders Beach, beleven we een huisbezoek in Cap Malay en verkennen we de populaire Waterfront V&A. Overnachting in hotel en avondmaal in het Balducci Restaurant

Dag 3

De mooiste wijnvalleien

Na een heerlijk ontbijt maak je een tour door Kaapstad, met aansluitend een orientatierit naar een van de mooiste valleien ter wereld, bekend om haar bekroonde wijnen en historische gebouwen. Een eerste wijnproeverij bij Rickety Bridge Winery, op de hellingen van Franshhoek, mag niet ontbreken. Avondmaal in het Gold restaurant, een levendige Afrikaanse ervaring. 

Dag 4

Bezoek Wine Estate Vrede & Lust in Paarl

Na het ontbijt bezoek je een unieke Wine Estate,  "Vrede & Lust" in Paarl. Hier blijf je ook voor de lunch. Een tramtour in de namiddag is de beste manier om te genieten van de schoonheid van deze regio, die vol wandel- en/of wijnproeverij mogelijkheden zit. Overnachting in Kleine Zalze Lodge en avondmaal ter plaatse. 

Dag 5

Oudtshoorn

Je gaat via Swellendam en Mosselbaai naar Oudtshoorn, met zijn perfecte vegetatie in de Kleine Karoo regio voor het fokken en grootbrengen van struisvogels. Je dineert en overnacht in het Surval Boutique Olive Estate. 

Dag 6

De tuinroute

Na een bezoek aan de Cango grotten, een werelderfgoed site, reis je verder naar Knysna. Dit pittoreske stadje langs de Tuinroute is bekend om zijn uitgestrekte lagune en het omliggende natuurgebied, hier mag een lagunecruise dus niet ontbreken. Voor de liefhebbers van oesters is dit ook  "the place to be"! Diner en overnachting in Premier Knysna Hotel - the Moorings. 

Dag 7

Tsitsikamma Nationaal Park

Vandaag ontdek je Tsitsikamma NP, een prachtig beschermd wonderland van zeeleven waar we otters, kleurrijke vogels, dolfijnen en bruinvissen kunnen spotten. Daarna reis je richting Port Elisabeth, de tweede oudste stad van Zuid Afrika. Avondmaal en overnachting in het Kelway Hotel. 

Dag 8

Durban

Vandaag vlieg je  naar Durban, daarna volgt een rit naar Hluhluwe NP voor een eerste kennismaking met de "Big Five". Overnachting en diner in de Zulu Nyala Game Lodge. 

Dag 9

Hluhluwe & St Lucia

Een cruise op de St Lucia Estuary is een ware traktatie voor vogelliefhebbers. Er leven eveneens een 800 nijlpaarden en 1500 krokodillen samen in dit wetland. Na de lunch gaan we op zoek naar de Big five op de heuvels van Hluhluwe tijdens een 4x4 game drive. Hier leeft trouwens de grootste populatie neushoorns, we zullen ze zeker kunnen bewonderen en fotograferen in hun habitat.

Dag 10

Swaziland

Van Hluhluwe rijden we doorheen Swaziland, een charmante monarchie vol warme mensen, fascinerende cultuur, een fantastische fauna & flora in een prachtig berglandschap. Een van de trekpleisters is de kleurrijke Manzini markt met een groot aanbod lokaal gemaakte ambachtsgoederen. Diner en overnachting in Happy Valley hotel in een Garden room. 

Dag 11

Kruger Nationaal Park

Van Swaziland reis je naar Kruger NP via Piggs Peak, een prachtig bergachtig landschap vol bruisende watervallen. In de namiddag staat er een 4x4 game drive gepland in een van de meest gevarieerde wildparken van Afrika. Overnachting en diner in Sabie River Sun lodge, gelegen aan de rivier sabie en met zicht op Kruger NP.

Dag 12

Blijderivier canyon

Vandaag bezoek je Blijderivier Canyon en Bourke's Luck Potholes, de grootste kloof met de diepste en steilste kliffen in rode zandsteen ter wereld, bedekt met een subtropische vegetatie in een ontzagwekkend landschap. Na de middag arriveer je in Karongwe Private Game Reserve in het hart van de limpopo, waar 'bush' de boventoon voert. 

Dag 13

Johannesburg

Na het ontbijt maak je nog een vroege ochtend gamedrive, daarna reis je richting Johannesburg met lunch onderweg in Royal Hotel Pilgrims. Dit schilderachtige dorp is een eerbetoon aan de gouden dagen van de late jaren 1800. Loop even door de straten en bezoek de pups waar goudklompjes ooit werden gebruikt om dranken te betalen. Check in in Faircity Quatermain hotel met avondmaaltijd. 

Dag 14

Pretoria & Soweto

Vandaag maak je kennis met Pretoria en Soweto, de grootste township ten zuiden van Johannesburg. Je luncht in een traditioneel Afrikaans Sakhumi restaurant en in de namiddag bezoek je het Apartheidsmuseum. Nadien brengt een transfer je naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Dag 15

Amsterdam - Brussel

Na aankomst in Amsterdam, neem je een vlucht naar Brussel, waar je rondreis eindigt. Je vertrekt ongetwijfeld huiswaarts met een koffer vol herinneringen!
Horizon Select
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3899

per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Internationale & binnenlandse vlucht
  • 13 overnachtingen volgens programma, 11 lunches en 12 diners
  • Nederlandstalige gids ter plaatse
  • begeleiding vanaf brussel 
  • autocarvervoer volgens programma
  • max van 24. personen
  • eenpersoonskamer op aanvraag
  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.