Rondreis door Iran: een Perzisch Sprookje

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Het nogal eenzijdige beeld dat door de westerse media over Iran wordt gevormd, zal al snel worden doorprikt wanneer we kennismaken met de openhartige Iraanse bevolking, voor wie gastvrijheid als elementair en vanzelfsprekend beschouwd wordt. Iran wil zich onderscheiden van de Arabische leefwereld en heeft ondanks zijn rijke etnische samenstelling een sterke nationale identiteit ontwikkeld met een oprechte trots op hun land. Tijdens deze rondreis ontdekken we de schatkamer van het oude Perzië met als hoogtepunt Persepolis als best bewaarde Perzische stad. Verder laten we ons verbazen door de wondermooie mozaïeken in Isfahan, de woestijnarchitectuur van Yazd en de paradijstuinen in Shiraz.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel - Teheran

Vertrek vanuit Brussel naar Teheran. Bij aankomst in de hoofdstad, worden we overgebracht naar het Parsian Azadi Hotel voor de overnachting.

Dag 2 tot 3

Teheran

Ontbijt. Vandaag maken we kennis met de Iraanse hoofdstad, Teheran. We beginnen met een bezoek aan het Golestan Paleis. Uiteraard bezoeken we ook het Nationaal Museum. Lunch in een lokaal restaurant. Nadien staat er een bezoek aan de keramiek- en glascollectie van het Abgine Museum gepland. Ook het tapijtenmuseum is de moeite waard. Tot slot maken we een stop aan de Milad toren, de hoogste vrijstaande toren in Iran. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.
 

Dag 3 tot 4

Teheran - Kashan

Ontbijt. We bezoeken de musea van de Saad Abad-paleizen. Na de pracht en praal van deze paleizen zoeken we het alledaagse leven van de Iraniër op tijdens een wandeling doorheen de Tajrish Bazaar.  Na de lunch verlaten we Teheran en rijden we naar Kashan. Dit is een aangenaam oasestadje met prachtige handelshuizen en één van de beroemdste Perzische tuinen van het land: de Tuin van Fin. We dineren en overnachten in het Negarestan Hotel. 
 

Dag 4 tot 5

Kashan - Abyaneh

Ontbijt. Deze morgen bezoeken we Kashan met zijn beroemde Tuin van Fin. We brengen een bezoek aan het Boroujerdi-huis. Verder vinden we in Kashan een belangrijke archeologische opgraving. Tappe-ye Sialk wordt gevormd door de ruïnes van een prehistorische stad die tussen de 8ste eeuw v. Chr. en de 5de eeuw v.Chr. bewoond werd. Na de lunch rijden we verder naar het dorpje Abyaneh, gebouwd in roodbruine klei. We dineren en overnachten in het enige en eenvoudige Abyaneh Hotel.
 

Dag 5 tot 6

Abyaneh - Isfahan

Ontbijt. We genieten van de sereniteit van dit schilderachtige dorp. We verlaten het dorp en rijden naar Isfahan, het juweel van Iran. Afhankelijk van het tijdschema lunchen we onderweg of in Isfahan. We brengen een bezoek aan de Vank Kathedraal. Als de tijd het toelaat bezoeken we ook de Vrijdagsmoskee van Isfahan. Vervolgens checken we in in het Kowsar Hotel. Diner. ’s Avonds brengen we een bezoek aan de twee bekendste bruggen van Isfahan. Overnachting in het hotel. 
 

Dag 6

Isfahan

Ontbijt. Vandaag spenderen we een hele dag in Isfahan. Ons hoofdbezoek is het koninklijke plein: het Naqsh-e-Jahan-plein. Lunchen doen we in een lokaal restaurant vlakbij het plein. In de namiddag brengen we een bezoek aan Chehel Sotun, ‘het paleis van 40 zuilen’. Voor we dineren is er nog even de tijd om door de Qeisarieh Bazaar te wandelen, een lange gang vol winkeltjes die rondom het Naqsh-e-Jahan-plein loopt. Diner. Overnachting in het hotel. 
 

Dag 7

Isfahan - Yazd

Na het ontbijt zetten we koers richting Yazd. Onderweg stoppen we in Nain waar we de bekende vrijdagsmoskee uit de 9de of 10de eeuw bezoeken. Ook bezoeken we het traditionele Pirnia-huis of het Etnografisch Museum. Vervolgens rijden we verder door de Grote Zoutwoestijn van Iran. Op 50 km van Yazd stoppen we in Meybod. Lunchen doen we in de Karavanserai die omgebouwd werd tot restaurant. We komen aan in Yazd, een echte woestijnstad. Diner en overnachting in het Parsian Safaiye Hotel. 
 

Dag 8

Yazd

Ontbijt. We spenderen een volledige dag in Yazd. We bezoeken de Torens der Stilte en gaan verder naar het huis van vuur en de vrijdagsmoskee van Yazd. Lunch in een lokaal restaurant. In het centrum van de stad ligt het Amir-Chakhmaq-plein. Na het bezoek aan het watermuseum kunnen we met wat geluk een training bijwonen in een ‘huis van de kracht’ of een ‘zhurkane’.  In de vooravond wandelen we door de Perzische tuin van Dowlat abad. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.
 

Dag 9

Yazd - Shiraz

Na het ontbijt wacht ons een lange rit naar Shiraz. In Abarkooh maken we een korte stop. In feite is Abarkooh een historische stad met een woestijnarchitectuur. De regio staat bekend om zijn cipressen van 4500 jaar oud. We bewonderen de oudste boom en het nationaal symbool van Iran. Verder op de weg ligt Pasargadae of letterlijk vertaald ‘Perzisch Kamp’. Picknicklunch. We rijden verder naar Shiraz. We dineren in een lokaal restaurant op wandelafstand van ons hotel: Hotel Zandiye.
 

Dag 10

Shiraz

Ontbijt. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We beginnen bij de Nasir Almolk Moskee (Roze Moskee). Daarna bezoeken we het Karim Khan Paleis in het centrum van Shiraz. Het Pars Museum ligt vlakbij de Bagh-E-Nazar. Lunch in een lokaal restaurant. De Narenjestan Tuin heeft een tuin vol dadelpalmen, fonteinen en bloeiende bloemen. We maken een wandeling door de Eram Tuin. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.
 

Dag 11

Shiraz: Persepolis

Ontbijt. We maken een excursie naar Persepolis, de best bewaarde stad van het oude Perzische Rijk. We bezoeken vandaag ook de necropolis van Naqsh-e-Rostam. Lokale lunch. We rijden terug en komen Shiraz binnen via de Koranpoort. Vervolgens lopen we door de Vakil Bazaar. S’ Avonds nemen we afscheid van Iran tijdens het diner in een van de beste restaurants van Shiraz. Vervolgens rusten we uit in het hotel vooraleer we naar de luchthaven vertrekken voor onze vlucht naar Brussel.
 

Dag 12

Shiraz - Brussel

Aankomst in Brussel.

anders dan anders
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3690

per persoon, incl. vlucht
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen 
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Reisbijstands- en uitgebreide annuleringsverzekering. Liever geen verzekering? Vraag ons naar de pakketprijs zonder verzekeringen.
 • Dranken & persoonlijke uitgaven (bijv. souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.