10-daagse reis Faeröer eilanden

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Wil je alle uithoeken van Faeröer zien? Dan is dit de ideale reis. Naast de belangrijke hoogtepunten is er ook tijd om eens van de gebaande paden af te wijken. Ervaar zelf dat alle eilanden verschillend zijn. In het noorden is de natuur ruiger en in het zuiden glooiender. Ook de mentaliteit is anders. Volgens de Faeröerders zijn de mensen in het noorden gehaaster dan in het zuiden. Kom en ervaar het zelf!

Voor de ultieme ervaring boek je de 12-daagse reis, met een verblijf op het meest zuidelijke eiland Suðuroy. Bij meer informatie vind je info over verlengingen en extra excursies.  

Jouw reisschema

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Vágar

Je reis start meteen met een spectaculair uitzicht over de eilandengroep. Je haalt de huurauto op en begeeft je naar het eerste overnachtingsadres niet ver van de luchthaven. Er is voldoende tijd om meer van het eiland Vágar te zien. Volg de kustroute via het vissersdorpje Sórvágur naar de gehuchten Bøur en Gásadalur. Vanaf Bøur heb je een mooi uitzicht op de steile berg Tindhólmur die uit zee opduikt. Aan het einde van de weg ligt het dorpje Gásadalur met slechts 14 inwoners en pas sinds 2006 bereikbaar via de weg. 

Dag 2

Mykines

Maak een excursie naar het meest westelijke eiland van Faeröer, het eiland Mykines. Dit eiland staat bekend als hét vogeleiland. Je kan hier een spectaculaire wandeling maken langs de kliffen en papegaaiduikers en Jan van Genten zien.
 
 
 

Dag 3

Borðuy/Viðoy. Ca. 110 km, 2 overnachtingen.

Via bruggen en tunnels bereik je de noordelijke eilanden. Je ziet het landschap om je heen veranderen naar ruigere en steilere bergen. Wanneer je kiest voor verblijf in hotels, dan overnacht je op het eiland Borðuy. Kies je voor de guesthouse-variant, dan overnacht je op het eiland Viðoy.
 

Dag 4

Viðareiði - Kalsoy - Klaksvik

In Viðareiði start een mooie maar pittige wandeling naar de top van de berg. Hiervandaan heb je een panoramisch uitzicht over de eilanden Fugloy, Svínoy en Kunoy. Met de boot kan je het eiland Kalsoy bereiken. Over dit eiland zijn veel legendes geschreven, de meest bekende gaat over de Zeehondenvrouw. Een standbeeld van haar staat in het dorpje Mikladalur. En breng een bezoek aan Klaksvík, de 2e stad van Faeröer. Hier staat volgens de eilandenbewoners de mooiste kerk van het land.
 

Dag 5 tot 6

Eysturoy. Ca. 65 km, 2 overnachtingen.

Je volgt de weg terug naar het eiland Eysturoy. Bezoek het mooie dorpje Gjógv en neem in Eiði kan je rotsformaties zien die de bijnaam 'De reus en de oude heks' hebben gekregen. In deze regio vind je ook de hoogste berg van de Faeröer, de 882 m hoge Slættaratindur. Vanaf Vestmanna kan je mee op een boottocht langs vogelrotsen, ook vaar je enkele grotten in. De combinatie van het kabbelende water en vogelgeluiden geven een ontspannen gevoel.

Dag 7 tot 9

Tórshavn. Ca. 55 km, 3 overnachtingen.

In de hoofdstad Tórshavn vind je gezellige terrasjes in de oude haven. Struin in het oude centrum Tinganes langs oude, rode pakhuizen en zwarte huisjes met grasdaken. Bij het fort Skansin zijn nog oude kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog te zien. Of breng een bezoek aan het Nationaal Historisch museum. Voor een leuke dagexcursie kan je de boot naar Sanðoy nemen. Een opvallend vlak en groen eiland dat bij de locals ook wel bekend als Saga Eiland, omdat er hier veel mythes verteld worden.

Dag 10

Vlucht Vágar-Amsterdam met Atlantic Airways en KLM. Ca. 50 km.

Na het uitchecken vertrek je weer naar de luchthaven op het eiland Vágar. Eenmaal daar aangekomen lever je de huurauto weer in en bereid je je voor om terug te vliegen naar Amsterdam, met een overstap in Kopenhagen.
Buro Scanbrit (Ref. TUMMAS)
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1555

Prijs per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
Prijs per persoon (geldig bij 2 personen voor een 10-daagse reis), bij vertrek t/m oktober 2019. Andere prijzen of periodes op aanvraag. 
  • Vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse
  • 9 of 11 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
  • 9 of 11 x 24 uur autohuur, cat. A
  • Luchthaventoeslag autohuur
  • Ferryticket volgens programma.
  • 27 euro reserveringskosten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.