Autorondreis IJsland: Beauty of the South

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ook tijdens de winter is het perfect mogelijk om een autorondreis te ondernemen in het zuiden van IJsland. Deze 7-daagse reis geeft je de mogelijkheid om op een ontspannen manier een mooi stuk IJsland te ontdekken. Prachtige maanlandschappen, ongekende warmwaterbronnen, indrukwekkende vulkanen en gletsjers en oneindige stranden staan op het menu.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Aankomst

Neem bij aankomst in Reykjavik de Flybus naar het centrum van Reykjavik en je hotel.

Dag 2 tot 3

Reykjavik - Gullfoss/Geysir (ca. 110 km)

Ontbijt in het hotel. Je krijgt vandaag de tijd om Reykjavik verder te ontdekken en misschien eens een bezoekje te brengen aan de Hallgrimskirkja kerk (foto), de Perlan, het Nationaal Museum van IJsland, de haven en de bekende 101 wijk. In de loop van de namiddag ga je naar het autoverhuurcentrum  voor je huurwagen en dan rijd je het binnenland in richting Gullfoss. Overnachting in de regio Gullfoss/Geysir.

Dag 3 tot 4

Gullfoss - Geysir - Thingvellir (max. 130 km)

Ontbijt in het hotel. Vandaag staan er enkel hoogtepunten op het programma. Je bezoekt de mooiste waterval van IJsland: de ´gouden waterval´ Gulfoss.  Het mooie Thingvellir National Park waar het  eerste parlement opgericht werd in 930. De Geysir, de spuitende geiser Strokkur en ontelbare warmwaterbronnen en modderpoelen zullen voor een onvergetelijke dag zorgen. Onderweg geniet je van  een ontspannen bad in de Laugarvatn Fontana Baths.  Overnachting in de regio Gullfoss/Geysir.
 

Dag 4 tot 5

Gullfoss/Geysir - Vík (ca. 175 km)

Na het ontbijt ga je op weg naar het zuiden van het eiland. Onderweg maak je een stop aan het vulkanisch gebied van de Eyjaflallajökull uitbarsting van 2010  en de  Seljalandsfoss en de Skogafoss. Beide prachtige, indrukwekkende watervallen. Kort bij Vík mag je zeker de  vogelkliffen van Dyrhólaey  en Reynisfjara niet missen, ze zijn gewoon verbazingwekkend. We raden ook een wandeling over de zwarte lavastranden van Vik aan. Je eindigt de dag  met een overnachting in de omgeving van Vík.

Dag 5 tot 6

Skaftafell Nationaal Park - Jökulssárlón Gletsjer lagune

Ontbijt in het hotel. U rijdt door de Skeidararsandur vlakte naar het Skaftafell Nationaal Park, een  mooie oase met talloze wandelmogelijkheden. Daarna verder naar de adembenemende gletsjermeer van Jokulsarlon met zijn drijvende ijsbergen. U zal zeker genieten van enkele mooie uitzichten over de machtige Vatnajökull gletsjer. Overnachting in de omgeving van Vík.

Dag 6 tot 7

Vík - Reykjanes - Keflavik

Na het ontbijt vertrek je voor een tocht langs de  indrukwekkende zuidkust van het Reykjanes schiereiland. Geniet van de prachtige, onwezenlijke lavalandschappen.  Trek onderweg zeker tijd uit voor een bezoek aan de de Krýsuvík warmwaterbronnen en de Reykjanesviti vuurtoren. Overnachting in Keflavik.

Dag 7 tot 8

Retour

Gallia, code YSGN2ST
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

611

per persoon, exclusief vluchten
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  •  6 overnachtingen met ontbijt in kamer met badkamer, transfer bij aankomst met de Airport Express van de luchthaven naar het hotel, inkom voor Laugarvatn Fontana, documentatie, bijdrage Garantiefonds Reizen. 
  • vluchten, huurwagen, niet-vermelde maaltijden en niet-vermelde inkomgelden of excursies.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.