Roadtrip West-USA

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ontdek Las Vegas en de Grand Canyon tijdens deze road trip door het westen van Amerika.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel – San Francisco

Vlucht naar San Francisco. Opname huurwagen en korte rit tot het centrum van San Francisco.

Dag 2 tot 4

San Francisco

In San Francisco is er heel wat te beleven. Je start je bezoek aan Fishermans Wharf waar er zowel overdag als ’s avonds een gezellige drukte heerst. Van hieruit kun je per ferry naar Alcatraz, de vroeger zwaar bewaakte staatsgevangenis of een fiets huren voor een tocht over de Golden Gate Bridge. Je logeert in omgeving van Union Square waar je een kleine wandeling kunt maken door Chinatown. Per wagen kun je de 49-miles Drive afrijden of Sausalito en Muir Woods ontdekken.

Dag 4 tot 5

San Francisco – Oakhurst

In de voormiddag kun je verder San Francisco ontdekken om vervolgens via enkele lokale wegen Oakhurst, gelegen aan de Zuidelijke ingang van het Yosemite National Park te bereiken.

Dag 5 tot 6

Oakhurst – Bishop

Je doorkruist het Yosemite National Park, een van de mooiste berggebieden ter wereld, met bossen, bergweiden, granietenwanden en watervallen. Je verlaat het park via de Tioga Pass, een voormalige trekkersroute om West-USA te kunnen bereiken en tevens de hoogste rijbaan in Californië (± 3.000m). Op het einde van de Tioga Pass vind je Mono Lake, een bijna 1 miljoen jaar oud zoutmeer dat ongeveer 2.700m boven het zeeniveau ligt. Je ziet er bizarre formaties die in mysterieuze vormen omhoogsteken.

Dag 6 tot 7

Bishop – Las Vegas

Vandaag doorkruis je Death Valley, de heetste plek op aarde. Naast woestijn bestaat Death Valley ook uit een gevarieerd landschap van zoutvlaktes, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. ’s Avonds kom je aan in het indrukwekkende Las Vegas. Je krijgt er een eerste indruk van de “Strip” of Las Vegas Boulevard.

Dag 7 tot 8

Las Vegas

Deze “gekke” gokstad zal je niet vervelen. Zelfs als je enkel en alleen de hotels wil bezoeken, die elk op hun eigen manier spectaculair zijn, kom je tijd tekort. Naast gokken kunt je ook in de indrukwekkende “Outlet Malls” je geld laten rollen. Ook een show met een internationale vedette of Cirque De Soleil is niet te versmaden.

Dag 8 tot 9

Las Vegas – Zion National Park

Je kunt rechtstreeks of via de Valley of Fire naar Zion National Park rijden. Daarna rijd je via St. George (een mormonenstadje) tot Zion National Park gelegen in omgeving van Springdale. Per shuttle bezoek je Zion National Park dat vooral geschikt is voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van de ongerepte natuur. De geologische geschiedenis is af te lezen in de kleurige gesteenten en bergen.

Dag 9 tot 10

Zion National Park – Bryce Canyon National Park

Je rijdt via Mount Carmel tot Bryce Canyon National Park. Afhankelijk van je tijd van aankomst kun je het park al bezoeken. Bryce Canyon wordt door zijn prachtige rotsformaties beschouwd als één van de indrukwekkendste Canyons in de West. Met enige verbeelding kun je in al deze rotsformaties kathedralen, paleizen en ganse dorpen spotten.

Dag 10 tot 11

Bryce – Monument Valley

Na een wandeling in Bryce Canyon National Park trek je verder via Boulder, Dixie National Forest en Capitol Reef National Park. Dit laatste park dankt zijn naam aan het “Capitol” in Washington DC omdat één van de rotsformaties een ware kopie is van de koepel. Na je bezoek maak je een tussenstop aan Natural Bridges National Monument, Valley of The Gods en het Goosenecks State Park, uiteindelijk bereik je Monument Valley: een Indianenreservaat dat als locatie fungeerde voor meerdere westerns.

Dag 11 tot 12

Monument Valley – Grand Canyon

Na een stop in Cameron, een oude “tradingpost” bereik je de ingang van Grand Canyon National Park; één van de meest spectaculaire voorbeelden van hoe een rivier een Canyon vormt. Je rijdt lang de East Rim, vervolgens bezoek je per shuttle de West Rim. Op beide “Rims” ontdek je vanuit de verscheidene “viewpoints” unieke en adembenemende zichten.

Dag 12 tot 13

Grand Canyon – Lake Havasu

Een helikoptervlucht over de Canyon is een onvergetelijke belevenis. Nadien rijd je via een authentiek stukje 'Route 66' tot Kingman waar je het Route 66-museum bezoekt. Via Oatman, een spookstad bereik je Lake Havasu dat gekend is voor zijn kopie van de London Bridge.

Dag 13 tot 14

Lake Havasu – Palm Springs

Je rijdt door een desolaat gebied met verlaten nederzettingen. Vervolgens bezoekt je het Joshua Tree National Park. Joshua Tree is eigenlijk geen boom maar één van de meest karakteristieke planten van de woestijn, nl. de Yucca plant. Uitstekend geschikt voor enkele korte wandelingen. Je bereikt Palm Springs, een uniek luxe oord midden de woestijn. Hier kun je genieten van de luxe die de meeste hotels bieden. Maak zeker ook een rit met de gondola.

Dag 14 tot 15

Palm Springs – Los Angeles

Je doorkruist via de snelwegen Los Angeles, waar je overnacht aan de luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Los Angeles. Afhankelijk van het vertrekuur in Palm Springs kun je nog een gedeelte van Los Angeles ontdekken.

Dag 15 tot 17

Los Angeles

Onze stadsrondrit geeft je een idee van wat LA te bieden heeft: Beverly Hills, Rodeo Drive, Sunset Boulevard, het Hollywood Sign, het Chinese Theatre, Bel-Air, en de pier van Santa Monica. Of bezoek Universal Studios: rijd met een treintje door de studio’s en ziet hoe een film wordt gemaakt. Nadien schuif je aan bij de attracties voor een dagje “pretparkfun”. Universal Studios is uiteraard niet het enige pretpark in LA, je kunt ook Warner Bros Studios, Six Flags en Knott’s Berry Farm bezoeken.

Dag 17 tot 18

Los Angeles – Brussel

Je brengt de huurwagen binnen en maakt je klaar voor je terugvlucht naar Brussel.

Dag 18 tot 19

Brussel

Aankomst in Brussel.

Penta Reizen
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Persoonlijk uitgewerkt roadbook
  • Hotelovernachtingen
  • Vluchten
  • Huurwagen volgens de gekozen categorie, benzine
  • Toegangsgelden
  • Niet-vermelde diensten
  • Maaltijden
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.